top of page

UTFLYKTER

Sri Lanka har mer än bara fantastiska stränder att erbjuda. Utforska byn och landsbygden kring Villa Margareta under några timmar. Eller ta en längre tur till teplantager och tusenåriga byar uppe i bergen.

IMG-20240130-WA0003_edited_edited_edited

Vårt team kan skräddarsy utflykter efter önskemål, beroende på vad ni vill uppleva och hur länge. Diskutera gärna era preferenser med Rex som kan tipsa om det optimala upplägget för just er. Här följer några förslag.

CIRKA TVÅ TIMMAR

Ni får uppleva våtmarkerna en bit upp från kusten med sitt myllrande djurliv.  På morgonen täcks vattenytan av lotusblommor som under dagen plockas av lokalbefolkningen för att smycka templen som ligger i närheten. Här finns även mänger av vackra fåglar att beundra, samt några vattenbufflar.

 

Under denna utflykt kommer ni även få se kokos-, te-, kanel- och gummiplantager. Beroende på säsong och tillgänglighet kan Rex ordna så att ni kan besöka ett eller flera av dem.  Ni får även möjlighet att besöka ett Buddhisttempel.  

HALVDAG

Under en halvdagsutflykt kan ni få besöka en barnkammare för havsköldpaddor nära Bentota. Den ingår i ett räddningsprojekt för denna hotade art.

 

Ni kan även ta en tur i en av flodbåtarna intill Bentota där ni bland annat får uppleva djurlivet i Mangroveträsken.

 

En pärla som ni inte bör missa är arktekten Geoffrey Bawas tropiska trädgård i Aluthgama.  

HELDAG

Under en heldagsutflykt får ni tillfälle att besöka antingen Colombo , Galle eller Kandy med barnhemmet för elefanter i Pinnewalla.

Colombo bjuder på sprudlande liv och en mustig blandning av kolonial och moderna arkitektur. Här finns många fina restauranger att välja mellan. 

I Galle kan ni känna historiens vingslag när ni promenerar mellan de gamla husen i kolonial stil.

Kandy kryddas av många vackra tempel och frodig grönska då det ligger en bit inåt landet.

FLERA DAGAR

Vill ni åka på utflykt med övernatting kan ni bland annat besöka Kulturtrianglen, Yala vildmarkspark eller åka på valsafari i Mirissa. Prata med Rex, då han har många års erfarenhet och kan föreslå det bästa upplägget för er.

bottom of page